Over Eva

Eva Pelgrom studeerde Engelse Taal & Cultuur en Literatuurwetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Zij studeerde cum laude af met een onderzoek naar de rol van het surrealisme in het literaire tijdschrift transition.

Na haar studie was Eva werkzaam bij een aantal instellingen in de podiumkunsten. Ook was ze enige tijd werkzaam als docent in het middelbaar onderwijs. In haar eerste werkzame jaren corrigeerde en vertaalde ze in haar vrije tijd voor wie dat maar aan haar vroeg. In 2005 besloot ze haar eigen vertaal- en tekstbureau op te richten.

In de loop der jaren is Eva zich steeds meer gaan richten op juridische en financiële onderwerpen. Ook de politiek behoort tot haar specialisaties. Zo nu en dan verzorgt ze cursussen op het gebied van notuleren en formuleren.

Naast al deze zakelijke onderwerpen maakt Eva in haar leven en werk graag ruimte voor de podiumkunsten. Een groot deel van haar vrije tijd besteedt ze aan viool en piano spelen en aan het organiseren van muziekprojecten. Om haar formuleringen soepel te houden en zichzelf creatief te blijven uitdagen schrijft ze af en toe korte verhalen.